fbpx

Kærligheden til sin kone og børn, giver rumænske Adrian styrken til at holde ud i en hård hverdag.

Adrian har ikke spist hele dagen. Lige siden kl. 3 i morges, har han været på lossepladsen, for at sortere affald. Den rumænske familiefar er glad for hver krone, han tjener, men det bliver aldrig til ret meget. Selvom han arbejder så hårdt han kan, tjener han ikke engang nok til familiens mest basale behov. Det er en skuffende situation at være i.

Levebrødet, der forsvant

I den by, hvor Adrian og hans familie bor, var der engang en fabrik. Fabrikken var levebrødet for flere tusinde mennesker. Det ville sandsynligvis have været Adrians arbejdsplads i dag, men fabrikken gik konkurs. Nu er arbejdsløsheden stor. Mange mennesker har brug for arbejde, men der er stort set intet arbejde at finde.

Dyrker sin egen mad

Adrian er glad for den hjælp, han modtager fra Mission Uden Grænser. Efter at have afsluttet sorteringsarbejdet, sætter han sig op på en gammel cykel og cykler hen til kirken. Der har han fået et lille stykke jord, hvor han kan dyrke mad. Han modtager frø fra Mission Uden Grænser, og præsten i kirken hjælper ham med at få en god høst. Dette er den mad, hans familie har så hårdt brug for, og Adrian er fast besluttet på at få mest muligt ud af denne mulighed. 

Når han er færdig i køkkenhaven, sætter han sig op på cyklen igen. Han cykler ikke den hurtigste vej hjem. Han cykler op og ned ad gader og gyder og ser efter ting og sager, som han kan sælge eller bruge til at opgradere deres etværelses hjem. Det betyder alt for Adrian, at familien har det godt.

Et lille hjem fyldt med kærlighed

Det er ofte sent, før han kommer hjem. Børnene venter tålmodig på far. Der er trangt i det lille værelse. ALT for trangt til seks personer! Tager man omstændighederne i betragtning, skulle man tro, at der var en rigtig dårlig stemning, men det er der ikke. Adrian giver sin kone et stort kram og så hilser han børnene. De har tegnet et hjerte på væggen, og rundt om, har de skrevet navnene på alle i familien.

Familien tager imod far, som kommer hjem efter en lang dag på arbejde.

Gode og svære dage

Jeg synes, det er så godt at høre om familier, som Adrians. Familier, hvor kærligheden sejrer trods udfordringer. Mange ægteskaber i Østeuropa går i opløsning på grund af fattigdom og tilsyneladende uovervindelige problemer. Midt i dette, finder vi sårbare og bange børn. Familierne er samfundets grundsten. Når fundamentet brister, er der ikke meget at bygge videre på. Derfor støtter Mission Uden Grænser udsatte familier i Østeuropa. Gennem fadderskabsprogrammet, styrker og udruster vi familier til at kunne klare både de gode og de dårlige dage. Vi hjælper familier, så de kan blive sammen og bevare kærlighed. Målet er, at de en dag kan klare sig selv.

Hilsen Marte

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen og føre statistik